Chelsea smijt weer met geld: Frans toptalent komt over van Olympique Lyon

Chelsea smijt weer met geld: Frans toptalent komt over van Olympique Lyon

29-01-2023 10:43 Laatste update: 11:06
37

Chelsea heeft nog maar eens de buidel getrokken voor een nieuwe speler. Malo Gusto maakt nog wel het seizoen af bij Olympique Lyon, waarna hij in de zomer aan de slag gaat op Stamford Bridge. Dat kondigen de Londenaren zondag aan.

De negentienjarige Gusto doorliep de jeugdopleiding van Lyon en staat te boek als een groot talent in Frankrijk. Naar verluidt betaalt Chelsea 35 miljoen euro voor de aanvallend ingestelde rechtsback, die zijn roots heeft liggen in Portugal, maar werd geboren in Frankrijk. Momenteel komt hij ook uit voor Frankrijk O21.

Wedden

Meer odds

Gusto kwam tot dusver tot vijftien optredens in de Ligue 1 dit seizoen. Vanaf komende zomer moet hij de concurrentie aangaan met Reece James. Of het gevolgen heeft voor de interesse van de Premier League-topclub in Denzel Dumfries, is niet duidelijk. De Oranje-international wordt ook al enige tijd in verband gebracht met een transfer.

Gusto tekent een contract tot medio 2030 bij The Blues, voor wie hij de zevende versterking is die deze winter wordt vastgelegd. Noni Madueke, Mykhaylo Mudryk, Benoit Badiashile, Andrey Santos, David Fofana en João Félix (huur) gingen hem voor. Daarvoor betaalde Chelsea meer dan tweehonderd miljoen euro.