Nieuwe klap voor FC Groningen in degradatiekraker tegen FC Volendam

Nieuwe klap voor FC Groningen in degradatiekraker tegen FC Volendam

29-01-2023 16:21
114

Het gaat van kwaad tot erger voor FC Groningen. Na de nederlaag tegen SC Cambuur werd ook de degradatiekraker tegen FC Volendam verloren. De ploeg van Dennis van der Ree verloor in Volendam met 3-2. 

Dat Groningen in de penarie zit is duidelijk. Het werd in de beker op uiterst pijnlijke wijze uitgeschakeld door Spakenburg en verloor daarna ook van Feyenoord, sc Heerenveen en Cambuur. Ook tegen Volendam ging het mis.

De eerste kans was voor Ricardo Pepi, maar Volendam kon als eerste juichen. Nadat Groningen achterin klungelde, kon Gaetano Oristanio scoren. Niet voor het eerst dit seizoen kon Groningen geen vuist maken en daardoor bleef Volendam relatief eenvoudig overeind. 

Dat veranderde in de tweede helft, toen Groningen uit het niets op 1-1 kwam door aanwinst Johan Hove. Wat volgde was een situatie waarin Volendam de voorsprong weggaf, maar toch weer terug wist te komen. Pepi maakte in de slotfase gelijk, maar meteen daarna scoorde Robert Mühren weer.

De 3-2 van Mühren bleek de genadeklap voor Groningen, dat nog altijd wacht op het eerste punt van 2023. De Trots van het Noorden blijft onderaan staan.