Heitinga heeft Ajax-nieuws: Ik denk dat we morgen bij elkaar komen

Heitinga heeft Ajax-nieuws: "Ik denk dat we morgen bij elkaar komen"

29-01-2023 17:44 Laatste update: 17:48
49

John Heitinga heeft 'eigenlijk wel genoten' van zijn vuurdoop als interim-trainer van Ajax. De eerste helft van de uitwedstrijd tegen Excelsior (1-4) kom hem echter helemaal niet bekoren.

"Ik heb me mateloos geïrriteerd", zegt Heitinga tegen ESPN over het spel van zijn ploeg voor rust. "Je speelt tegen een compacte organisatie. Als je dan snel op voorsprong komt, moet je hun spelers eruit lokken. Dat deden we niet goed. We waren slordig aan de bal. Je weet dat Excelsior ons pijn kan doen vanuit de omschakeling en uit dode spelmomenten. We gaven veel te veel corners weg."

Na rust rechtte Ajax de rug, constateerde de (tijdelijke) opvolger van Alfred Schreuder. "Ik heb een paar geweldige doelpunten gezien", aldus Heitinga. De laatste dagen probeerde hij zijn spelers in te peperen dat een vijfde plaats in de Eredivisie absoluut niet genoeg is voor een club als Ajax. "We hebben gewonnen en zijn een plekje geklommen op de ranglijst. Dat is goed als je kijkt waar we vandaan komen."

Blijft Heitinga hoofdtrainer?
Wat de toekomst brengt, weet Heitinga nog niet. Het is goed mogelijk dat hij het seizoen afmaakt in Amsterdam, maar daarover verwacht hij op korte termijn meer te horen. "Ik denk dat we morgen bij elkaar komen. We zullen zien welke keuze er gemaakt wordt. Het is belangrijk om de meest verstandige keuze voor de club te maken. Als er duidelijkheid komt, krijgen jullie het te horen."