Van Hazard tot Minamino: potentiële aanvallende versterkingen voor PSV

Van Hazard tot Minamino: potentiële aanvallende versterkingen voor PSV

30-01-2023 12:45
63

PSV wil zich voor het einde van de transferperiode met nog minimaal één aanvaller versterken. Welke spelers vallen bij hun club buiten de boot en komen in aanmerking voor een (tijdelijke) transfer naar de Eredivisie? VoetbalPrimeur zet potentiële kandidaten op een rij.

Thorgan Hazard (Borussia Dortmund)
Hazard geldt als belangrijkste kandidaat om de vertrokken Cody Gakpo en Noni Madueke op te volgen bij PSV. Vader Thierry Hazard, die de belangen van de aanvaller behartigt, bevestigt de onderhandelingen met de Eindhovenaren. Everton zou een van de clubs zijn die ook aast op de handtekening van Hazard. Afgelopen weekend zat de Belg al niet meer bij de wedstrijdselectie voor het duel met Bayer Leverkusen.

Donyell Malen (Borussia Dortmund)
Malen, collega-aanvaller van Hazard bij Dortmund, zat tegen Leverkusen wel bij de selectie, maar kwam niet in actie. Het is geen geheim dat PSV deze transferperiode voorzichtig heeft afgetast of het mogelijk is om de aanvaller tijdelijk terug te halen. Dortmund stribbelde toen echter tegen.

Adnan Januzaj (Sevilla)
Ook de naam van Januzaj zingt rond in Eindhoven. De Belg heeft zelf aangegeven graag terug te keren naar Nederland, om dichter bij zijn familie te wonen. In Andalusië, waar Januzaj sinds afgelopen zomer speelt, komt de aanvaller niet uit de verf. Het voorbije weekend zat hij tegen hekkensluiter Elche, niet voor het eerst dit seizoen, negentig minuten op de bank.

Carlos Martín (Atlético Madrid)
Martín wordt bij Atlético gezien als groot talent, maar komt er door de moordende concurrentie voorin niet aan te pas. Met zijn twintig jaar is het van belang dat hij aan spelen toekomt. Tegen Osasuna vormden Antoine Griezmann en Ángel Correa de voorhoede. Álvaro Morata moest genoegen nemen met een invalbeurt, terwijl Memphis Depay niet binnen de lijnen kwam. Mogelijk kan Memphis, met zijn PSV-verleden, zijn ploeggenoot aandragen in Eindhoven.

Alessio Zerbin (SSC Napoli)
Als je Khvicha Kvaratskhelia voor je in de pikorde hebt, is het lastig om een basisplaats af te dwingen. Zerbin, enkelvoudig Italiaans international, heeft een marktwaarde van vier miljoen euro. In de topper tegen AS Roma bleef hij op de bank. PSV, let je op?

Facundo Pellistri (Manchester United)
De 21-jarige Uruguayaan geldt als een groot talent bij United, maar speelde dit seizoen in officiële duels pas 113 minuten. Erik ten Hag kan zijn voormalig werkgever helpen, door de groeibriljant in Nederland te stallen.

Anthony Elanga (Manchester United)
Elanga wordt gelinkt aan PSV, maar de Zweed binnenhalen wordt zeer gecompliceerd. Er zijn tien aanbiedingen binnengekomen voor de aanvaller en Ten Hag is voornemens hem te behouden. In het FA Cup-duel met Reading van afgelopen weekend kwam Elanga als invaller binnen de lijnen.

Takumi Minamino (AS Monaco)
Werd afgelopen zomer voor vijftien miljoen euro overgenomen van Liverpool, maar komt in de dwergstaat niet uit de verf. Afgelopen weekend kwam de Japanner dan ook niet in actie. Zijn laatste competitieoptreden dateert van 28 december.

Fábio Carvalho (Liverpool)
Een verlate ruil met PSV? Carvalho wordt op Anfield gezien als een groot talent, maar zijn doorbraak blijft tot dusver uit. De aanvallende middenvelder annex linksbuiten heeft met onder meer Cody Gakpo behoorlijke concurrentie. Mogelijk kan de twintigjarige Portugees het komende halfjaar Gakpo opvolgen in Eindhoven.