AZ-legende bewierookt Pavlidis: 'Hij heeft wel wat weg van mij'

AZ-legende bewierookt Pavlidis: 'Hij heeft wel wat weg van mij'

31 januari - 08:24 Laatste update: 12:00
52

Kees Kist is erg onder de indruk van de vorm van Vangelis Pavlidis bij AZ de laatste weken. De voormalige Eredivisie-topschutter is blij dat de Griek zijn draai heeft gevonden en ziet zelfs iets van zichzelf terug in de huidige spits van de Alkmaarders.

"Pavlidis gaat er nog wel heel veel maken", begint Kist over de potentie van Pavlidis in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij heeft ook wel wat weg van mij. Kort draaien, hard schieten. Neusje voor de goal ook en sterk aan de bal. Iedereen kan bijsluiten van achteren. Hij is een moderne spits in een jasje van mijn tijd." Kist zelf maakte in de jaren zeventig en tachtig furore als doelpuntenmachine bij de Alkmaarders.

Kist ziet in Pavlidis op dit moment zelfs de beste spits van de competitie. "Hij moest even wennen en kreeg een pijnlijke blessure, maar uit die periode is hij sterk teruggekomen. Het oogt misschien allemaal niet heel verfijnd, log zelfs soms, maar Pavlidis is echt wel goed in de kleine ruimte. Tegen Utrecht liep hij er ook drie à vier voorbij. Dat je dacht: goedemorgen. Ik denk wel dat hij momenteel de beste eredivisiespits is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie