Brands en PSV passen voor Ajax-geweld: 'Daarin kunnen we niet mee'

Brands en PSV passen voor Ajax-geweld: 'Daarin kunnen we niet mee'

1 februari - 07:05
254

Marcel Brands erkent dat PSV financieel een pas op de plaats moet maken. De Eindhovenaren zeilden de laatste jaren zeer scherp aan de wind om in het spoor van Ajax te blijven, maar dat brengt te grote risico's met zich mee.

Zonder de transfer van Cody Gakpo naar Liverpool had PSV dit seizoen rode cijfers geschreven. "Als we op -30 miljoen euro waren uitgekomen, wat zomaar had gekund, dan gaat je eigen vermogen naar -13. Dan moet je voor elke uitgave van boven de 25.000 euro toestemming vragen aan de KNVB", reageert Brands in De Telegraaf.

PSV zal voorlopig niet snel bedragen van boven de tien miljoen euro neerleggen voor aankopen, zoals eerder werd uitgegeven voor onder meer Hirving Lozano. "Ik sluit niet uit dat we ooit nog een speler voor de prijs van Lozano kopen, maar dan moeten we er echt met zijn allen van overtuigd zijn dat het een goede is."

Dat PSV dit seizoen voor een bedrag van 47 miljoen spelers moest verkopen om de gaten te dichten, was het signaal om in te grijpen. "Vorig jaar was te zien dat je voor ruim 60 miljoen euro bruto hebt verkocht en dat je nog steeds maar eindigt met een klein plusje van 1 miljoen euro. Als we op deze manier zouden doorgaan, zouden we te afhankelijk zijn van Champions League of die ene grote verkoop. En zelfs die grote verkoop zou al niet eens meer groot genoeg zijn. Ook na de recordverkoop van Gakpo hadden we voor dit seizoen nog geen plusje. Dan moet je wel kijken of het zo verder kan."

Door het behoedzamere beleid dreigt Ajax financieel verder uit te lopen. "Dat is een aparte status, daar moet je je niet aan spiegelen. Daarin kunnen we niet mee en daarin hoeven we niet mee", benadrukt Brands, die er vertrouwen in heeft dat PSV mee kan blijven doen om de titel. "We zijn jaren kampioen geworden, terwijl we ook toen een ander budget hadden dan Ajax."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s