Broer van Guardiola dwarsboomt PSV: We deden zelfs een beter bod

Broer van Guardiola dwarsboomt PSV: "We deden zelfs een beter bod"

1 februari - 10:32
145

Marcel Brands had Viktor Tsygankov graag naar PSV gehaald als opvolger van Cody Gakpo. Dat erkent de algemeen en technisch directeur van de Eindhovenaren in gesprek met Voetbal International. De broer van Pep Guardiola gooide roet in het eten.

PSV leek goede papieren te hebben voor de komst van Tsygankov, wiens contract bij Dinamo Kiev afliep. Girona FC, de nummer twaalf van La Liga, ging echter met de Oekraïense vleugelaanvaller aan de haal. "We deden zelfs een beter bod aan Dinamo Kiev dan Girona", onthult Brands tegenover VI.

"Maar Pere Guardiola, zijn zaakwaarnemer, is mede-eigenaar van Girona en die had de speler en zijn familie al een maand naar Spanje gehaald", verklaart de PSV-directeur de mislukte transfer. "Tsygankov vond dat hij geen nee kon zeggen."

PSV legde op Deadline Day uiteindelijk twee spelers vast: Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt, beiden op huurbasis. De kans dat de van Galatasaray overgenomen Van Aanholt langer in Eindhoven blijft, is niet bijster groot. "Dat salaris is zo hoog, dat gaat lastig worden", laat Brands optekenen door De Telegraaf.