'PSV geeft gas voor Simons en wil Paris Saint-Germain buitenspel zetten'

'PSV geeft gas voor Simons en wil Paris Saint-Germain buitenspel zetten'

01-02-2023 23:12 Laatste update: 23:25
257

PSV onderneemt concrete stappen om het contract van Xavi Simons open te breken en te verlengen, meldt het Eindhovens Dagblad. Op die manier probeert de club Paris Saint-Germain buitenspel te zetten, dat een optie heeft om Simons voor een gelimiteerde som weg te halen uit Eindhoven.

In het contract van Simons staat dat zijn oude club PSG hem voor twaalf miljoen euro terug kan halen, mits de speler dat zelf ook ziet zitten. Het laatste woord is dus aan de speler. PSV hoopt de clausule uit een eventueel volgend contract te halen en PSG op die manier te dwarsbomen, meldt de krant.

Wedden

Meer odds

Simons maakte afgelopen zomer verrassend de overstap van PSG naar PSV, waar hij onmisbaar is gebleken. De kleine middenvelder maakte direct indruk en wist ook een plek in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal veilig te stellen. Zijn contract in Eindhoven loopt nog tot de zomer van 2027.

Een belangrijk detail is dat PSG de enige club is die Simons voor twaalf miljoen kan kopen. Alle andere clubs moeten betalen wat PSV wil.