Harde woorden voor PSV: 'Alleen maar zwakker op geworden, zo goed was het al niet'

Harde woorden voor PSV: 'Alleen maar zwakker op geworden, zo goed was het al niet'

03-02-2023 14:59
100

Ronald Waterreus is allesbehalve optimistisch over de titelkansen van PSV. De voormalig doelman constateert dat de Eindhovenaren zwak uit de transferperiode zijn gekomen.

PSV haalde Fábio Silva, Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt, terwijl onder meer Cody Gakpo en Noni Madueke vertrokken. "Hoe het ervoor staat? Niet best, dat is gewoon zo", zegt Waterreus tegen Voetbal International. "Ik verbaas me erover. De vorige transferperiode leken we de grote winnaar te zijn. Dat heeft, ironisch genoeg, de technisch directeur (John de Jong, red.) de kop gekost."

"Nu ben je er, hoe ik het inschat, alleen maar zwakker op geworden", vervolgt de oud-keeper. "Zo sterk was PSV al niet, dus het ziet er niet goed uit." Zondag wacht PSV de topper tegen Feyenoord. "Daarna zijn er nog veertien wedstrijden. Als je in De Kuip verliest, kan je een kruis door de titel zetten", aldus Waterreus. "Helemaal omdat je geen elftal hebt dat nog twaalf wedstrijden gaat winnen. Als je verliest sta je zeven punten achter Feyenoord. Met dit elftal ga je dat niet meer inhalen."