Álvarez doet boekje open over Heitinga bij Ajax: 'Maakte regels voor kleedkamer'

Álvarez doet boekje open over Heitinga bij Ajax: 'Maakte regels voor kleedkamer'

3 februari - 19:56 Laatste update: 19:57
111

John Heitinga heeft punten gescoord bij Edson Álvarez. De Mexicaan ziet dat de nieuwe trainer van Ajax zich laat gelden. Álvarez onthult ook dat Heitinga een aantal regels heeft ingevoerd in de kleedkamer.

Deze week werd bekend dat Heitinga in ieder geval voor de rest van het seizoen voor de groep staat bij Ajax. "We kennen hem goed", begint Álvarez over zijn nieuwe trainer in gesprek met de clubkanalen. "We moeten doen wat hij van ons vraagt en dat ook zo goed mogelijk doen."

Op bezoek bij Excelsior was Heitinga al de eindverantwoordelijke bij Ajax. Hij sprak de spelers toen duidelijk toe. "Hij had het erover dat toen hij nog voetballer was, hij veel karakter en vastberadenheid had", vervolgt Álvarez. "Dat brengt hij nu als trainer over aan de groep. Hij heeft veel leiderschap en een grote persoonlijkheid. In de kleedkamer heeft hij ook wat regels gemaakt. Ik denk dat dat heel goed gevallen is in de groep."

Ondertussen speelt Álvarez zelf weer als centrale verdediger bij Ajax. "De trainer weet dat ik op twee posities kan spelen. Dus ik ben beschikbaar voor Heitinga. Afhankelijk van de tegenstander zal ik wedstrijden op het middenveld en in de defensie spelen. Daar heb ik geen enkel probleem mee. Ik wil mijn steentje bijdragen en samen met iedereen geschiedenis schrijven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie