Tiental FC Volendam geeft het in slotfase toch nog weg tegen AZ

04-02-2023 20:37 Laatste update: 20:37
136

FC Volendam en AZ hebben elkaar zaterdagavond op een 1-1 gelijkspel gehouden. Met het punt zijn beide ploegen waarschijnlijk niet tevreden.

De eerste helft in het Kras Stadion leverde niet bepaald spektakel op en was zelfs slaapverwekkend. Daar kan Volendam onmogelijk ontevreden over zijn geweest, omdat AZ amper tot geen kansen gekregen heeft. Een 0-0 ruststand was dan ook een meer dan logisch gevolg.

Dat was in de tweede helft wel anders. AZ moest ineens in de achtervolging toen Volendam na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Carel Eiting legde een perfecte vrije trap op het hoofd van Xavier Mbuyamba, die doelman Mathew Ryan passeerde met een kopbal.

Toen bij Gaetano Oristanio de stoppen doorsloegen (hij deelde een flinke tackle uit op Jordy Clasie), beleefde Volendam een angstig laatste kwartier waarin AZ meerdere kansen kreeg om op 1-1 te komen. Vangelis Pavlidis miste in kansrijke positie, maar daarna was het via Jens Odgaard alsnog raak. Daar ging een fout van Derry John Murkin aan vooraf.

AZ probeerde de winst nog binnen te slepen, maar meer dan een punt zat er niet in. AZ laat na om de koppositie tijdelijk van Feyenoord over te nemen.