Pissige AZ-aanvoerder Clasie na gelijkspel: 'Lichamelijk oké, geestelijk niet'

Pissige AZ-aanvoerder Clasie na gelijkspel: 'Lichamelijk oké, geestelijk niet'

04-02-2023 21:33
69

Jordy Clasie is pissig na het puntenverlies van AZ tegen FC Volendam. De Alkmaarders lieten de kans liggen om de koppositie over te nemen van Feyenoord.

AZ kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Clasie werd ook nog eens hard op zijn achillespees getrapt door Gaetano Oristanio, die een rode kaart kreeg. De lichamelijke schade valt echter mee. "Het is oké, het gaat goed. Maar geestelijk niet", stelt de aanvoerder bij ESPN. "Er wordt dagenlang op gehamerd dat we scherp moeten zijn en geen vrije trappen mogen weggeven. We wisten dat het één van de manieren is waarop zij kunnen scoren en wij laten het gebeuren."

Clasie erkent dat hij 'echt pissig is'. "Dat is toch logisch? Dat is duidelijk. We mogen geen excuses zoeken. We verspelen hier gewoon domme punten. Punt. Als je bovenin mee wil doen, moet je volwassen zijn op bepaalde momenten. Dit soort momenten beslissen de wedstrijd. Dat gebeurt nu twee wedstrijden op rij in ons nadeel."

AZ verzuimt zodoende de koppositie over te nemen van Feyenoord, dat zondag tegen PSV speelt. "Laten we maar niet naar anderen kijken, dat is het beste voor ons. Je hoopt altijd dat je zo een wedstrijd makkelijk speelt, de bal makkelijk laat gaan en kansen creërt. We wisten dat ze het veld klein zouden houden, maar we hebben er alsnog veel te weinig mee gedaan. Dat kunnen we onszelf kwalijk nemen."