Berghuis looft twee ploeggenoten bij Ajax: 'Kudus is fantastisch natuurlijk'

Berghuis looft twee ploeggenoten bij Ajax: 'Kudus is fantastisch natuurlijk'

5 februari - 14:54 Laatste update: 22:52
35

Steven Berghuis geniet van de wisselwerking met Mohammed Kudus bij Ajax. Met twee goals en een assist groeide de Oranje-international uit tot Man van de Wedstrijd tegen SC Cambuur (0-5), maar ook de Ghanees liet zich weer in positieve zin gelden.

Berghuis analyseert eerst zijn eigen spel. "Ik ben beslissend, had rendement. Ik stond wat hoger op het veld, een beetje meer in de rechterzone. Met het gezicht naar de goal kan ik het gevaarlijkst zijn. Ik ben blij met deze goede overwinning", zegt hij bij ESPN.

De 31-jarige spelmaker wisselde ook tegen Cambuur veel van positie met Kudus. "Ik denk dat we elkaar daarin goed moeten aanvoelen. We zijn allebei jongens die graag zwerven. Kudus is fantastisch natuurlijk, hij is onvoorspelbaar. Als we de bal verliezen is het wel belangrijk dat we allebei onze verdedigende taken doen. Hij als rechtsbuiten en ik vanaf het middenveld, of andersom. Maar het is een mooie samenwerking."

Ook met Dusan Tadic als valse spits liep het goed. Het tweede doelpunt van Berghuis werd voorbereid door de Serviër. "Dit soort dingen bespreken we ook wel. Dusan kun je rondom het strafschopgebied fantastisch gebruiken met zijn sterke lichaam en zijn overzicht. Het zijn goede goals."

Berghuis ziet dat de lach weer terugkeert bij Ajax. "Als je wint, is het een stuk leuker. Er zijn een paar poppetjes veranderd in de samenstelling. Dusan in de punt, Kudus vanaf rechts en Wijndal als linksback. Nieuwe jongens krijgen de kans en als je dan twee keer wint, kan een ploeg weer gaan groeien. Op naar meer, hopelijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie