'Kooplustig Chelsea tovert met rugbygrootheid nieuw konijn uit de hoge hoed'

'Kooplustig Chelsea tovert met rugbygrootheid nieuw konijn uit de hoge hoed'

07-02-2023 13:19 Laatste update: 16:02
6

De transfermarkt is inmiddels een aantal dagen gesloten, maar het kooplustige Chelsea heeft zich nog weten te versterken met een coach uit de rugbywereld. Gilbert Enoka moet The Blues op mentaal vlak gaan helpen dit seizoen, meldt kwaliteitskrant The Telegraph.

Enoka is momenteel de manager van het rugbyteam van Nieuw-Zeeland, terwijl hij daar eerder actief was als mental coach. Met hem aan boord werd Nieuw-Zeeland al twee keer wereldkampioen rugby. Naar verluidt had Enoka een belangrijke bijdrage in die prestaties, doordat de spelers dankzij hem om konden gaan met de torenhoge druk. Chelsea-eigenaar Todd Boehly heeft dat ook gezien: hij wil Enoka nu naar Stamford Bridge halen.

Het team van Chelsea zou namelijk 'barsten' van de ego's, terwijl er ook veel verschillende persoonlijkheden in de selectie rondlopen. Daarnaast wordt er gevreesd dat de aanwinsten gaan bezwijken onder de hoge druk, als de juiste cultuur niet wordt gekweekt bij Chelsea. Er wacht dus een duidelijke taak op Enoka in Londen.

De Nieuw-Zeelander heeft verder geen ervaring in het voetbal. Het is niet duidelijk voor hoelang Enoka naar Chelsea komt, maar het is zo goed als zeker dat hij in ieder geval de rest van het seizoen afmaakt bij de nummer negen van de Premier League.