St. Juste hoopt op 'droom': 'Heb even mogen proeven, dat smaakte naar meer'

St. Juste hoopt op 'droom': 'Heb even mogen proeven, dat smaakte naar meer'

10-02-2023 15:54 Laatste update: 15:56
15

Jeremiah St. Juste hoopt onder bondscoach Ronald Koeman weer in beeld te komen bij het Nederlands elftal. De centrumverdediger mocht er al wel van proeven toen hij twee jaar geleden opgeroepen werd door toenmalig bondscoach Frank de Boer.

Afgelopen zomer maakte hij van FSV Mainz 05 de overstap naar Portugal. De oud-Feyenoorder tekende voor Sporting CP. Via die weg hoopt hij weer in beeld te komen bij Oranje. "Dat heb ik in de loop van mijn carrière altijd in mijn hoofd gehouden. Het is een droom. Ik heb er twee jaar geleden van mogen proeven, toen ik werd opgeroepen onder De Boer", vertelt St. Juste bij Ziggo Sport.

"Ik heb toen geen minuten gemaakt helaas, maar ik ben erbij geweest en heb goed meegetraind. Het is inmiddels een lange tijd geleden, maar het smaakte naar meer." St. Juste weet wat daar voor nodig is. "Ik hoop onder Koeman in beeld te komen. Ik moet zorgen dat ik goed en consistent speel", besluit hij.

St. Juste heeft te maken met veel concurrentie op zijn positie. Sven Botman, die een geweldig seizoen draait bij Newcastle United, klopt ook op de deur. St. Juste kwam dit seizoen vijftien keer in actie in de Portugese competitie.