LIVE-discussie: Vitesse met Isimat-Mirin en Van Ginkel, defensieve zorgen Utrecht

LIVE-discussie: Vitesse met Isimat-Mirin en Van Ginkel, defensieve zorgen Utrecht

12-02-2023 13:54
42

FC Utrecht neemt het na de verrassende bekerzege tegen AZ op tegen Vitesse in de Eredivisie. De Domstedelingen doen volop mee voor een plaats in de play-offs om Europees voetbal, de Arnhemmers willen snel weg uit de degradatiezone.

FC Utrecht moet het zonder Hidde ter Avest en Nick Viergever stellen. De verdedigers vielen dinsdag uit in de bekerwedstrijd tegen AZ. Zij worden vervangen door Ruben Kluivert en Sean Klaiber, die in Alkmaar nog niet fit genoeg was om te starten. Voor Kluivert, de zoon van ex-topspits Patrick, is het zijn tweede basisplaats.

Wedden

Meer odds

Vitesse had midweeks geen bekerverplichtingen. Ten opzichte van het duel met FC Emmen (2-2) vorige week begint Marco van Ginkel in de basis. Hij vervangt Davy Pröpper, die zijn voorste kruisband heeft afgescheurd en dit seizoen niet meer in actie komt. Voor Van Ginkel is het zijn eerste basisplaats sinds zijn rentree in Arnhem. Met Nicolas Isimat-Mirin staat er nog een andere oud-PSV'er aan de aftrap bij de ploeg van Phillip Cocu.

De opstellingen
Vitesse: Scherpen; Arcus, Oroz, Isimat-Mirin, Wittek; Meulensteen, Flamingo; Manhoef, Van Ginkel, Vidovic; Bialek

FC Utrecht: Barkas; Klaiber, Van der Hoorn, Kluivert, Van der Maarel; Bozdogan, Toornstra; Booth, Van de Streek, Boussaid; Douvikas