De Eredivisie-flops: spelers Utrecht, Excelsior en viertal van FC Groningen

De Eredivisie-flops: spelers Utrecht, Excelsior en viertal van FC Groningen

13 februari - 11:00 Laatste update: 11:14
28

Speelronde 21 zit erop en dus is het weer tijd voor de floplijst van de week. De wedstrijden van FC Groningen en Excelsior gaven de redactie van VoetbalPrimeur genoeg inspiratie.

Michael Verrips (FC Groningen): Een horroravond om snel te vergeten. Verrips kreeg er tegen PSV zes tegen, erger kan voor een keeper niet. Een extra minpuntje is dat Verrips na afloop niet met de pers wilde praten. Een beetje een keeper staat er ook dan gewoon.

Stijn van Gassel (Excelsior): En ook Van Gassel zal niet graag herinnerd worden aan de uitwedstrijd tegen AZ, waarin hij voor rust al vijf (!) doelpunten om zijn oren kreeg. De normaal zo stabiele Van Gassel had een offday in Alkmaar.

Tomas Suslov (FC Groningen): Suslov was één van de weinigen met een beetje pit en inzet, maar dat ging ten koste van andere dingen. Hij liep bij vlagen gefrustreerd op het veld en verloor regelmatig het duel van Ibrahim Sangaré.

Joey Pelupessy (FC Groningen): Eén van de zwakste schakels bij Groningen. Is mede gehaald vanwege zijn ervaring, maar daar was tegen PSV weinig van terug te zien op het veld. Had het bij vlagen moeilijk met uitblinker Xavi Simons.Owen Wijndal (Ajax): Het is zuur, want Wijndal speelde verder een prima wedstrijd, maar ging wel in de fout bij de goal van RKC. Eén moment kan je de kop kosten en dat willen we de linksback graag meegeven.

Sven Nieuwpoort (Excelsior): Was lucht aan het dekken bij de eerste twee goals van AZ. Liet Karlsson uit zijn rug lopen bij de eerste en verdedigde te slap bij de tweede.

Jens Toornstra (FC Utrecht): Toornstra lijkt al weken niet in goede vorm. Ook tegen Vitesse kwamen zijn kwaliteiten maar niet bovendrijven, terwijl hij hiervoor juist zoveel waarde had voor Utrecht.Mike van der Hoorn (FC Utrecht): Mag zichzelf kritisch aankijken in de spiegel, want speelde tegen Vitesse nou niet bepaald een topwedstrijd. Zat bij de goal van Million Manhoef flink mis.

Damil Dankerlui (FC Groningen): We vervallen in clichés, maar ook Dankerlui speelde tegen PSV, je raadt het al, geen lekkere wedstrijd. Liet De Jong te makkelijk weglopen bij de 1-0. Dankerlui zal er harder aan moeten trekken wil hij in de degradatiestrijd van waarde zijn voor Groningen.
 
Isak Määttä (FC Groningen): Als het duel met PSV een examen voor Määttä was, dan is de linksback daar zwaar voor gezakt. Het ontbrak hem in Eindhoven aan heel veel, maar vooral ook aan inzet. Kijk de 5-0 en de 6-0 maar terug. Nee, Määttä heeft niet zijn visitekaartje afgegeven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie