Van Hooijdonk ziet dat PSV bij de hand genomen wordt: 'Het is gewoon bijzonder'

Van Hooijdonk ziet dat PSV bij de hand genomen wordt: 'Het is gewoon bijzonder'

13 februari - 11:34
45

Pierre van Hooijdonk wil blijven benadrukken hoe 'bijzonder' Xavi Simons is. De PSV-uitblinker kan vaker op lof rekenen aan tafel bij Studio Voetbal, maar Van Hooijdonk merkt dat dat ook voor tegendraadse reacties zorgt.

Ook dit weekend blonk Simons weer uit bij PSV, dat FC Groningen gemakkelijk over de knie legde. Bij Studio Voetbal wordt de enkelvoudig Oranje-international daardoor wederom geprezen. "Op het moment dat wij met allemaal zeggen hoe geweldig hij is, merk je toch altijd dat er iets tegendraads in Nederland ontstaat", begint Van Hooijdonk. "Maar het is gewoon bijzonder dat een negentienjarige speler een topclub in Nederland gewoon bij de hand neemt."

"Dit doet hij al iets meer dan een half jaar en dan is hij in de beginfase van het seizoen ook nog gespaard", gaat Van Hooijdonk verder over Simons. De middenvelder annex aanvaller was aan het begin van seizoen invaller in grote wedstrijden.

Ibrahim Afellay is ook onder de indruk, maar neemt wel wat gas terug. "Ik vind niet dat je nu al kan zeggen dat je het Nederlands elftal om zo'n jongen heen moet gaan bouwen. Hij is pas negentien jaar en bezig aan zijn eerste seizoen. We hebben ook Frenkie de Jong, Memphis en Virgil van Dijk. Maar dat hij meer minuten moet krijgen in Oranje, vind ik ook."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie