NOS: Ihattaren aangehouden na conflict in relationele sfeer

NOS: Ihattaren aangehouden na conflict in relationele sfeer

13-02-2023 14:35 Laatste update: 14:45
177

Mohamed Ihattaren is zondag, op zijn verjaardag, aangehouden in Amsterdam na een conflict in de relationele sfeer, meldt de NOS. Maandagochtend werd zijn woning in Vleuten doorzocht.

De NOS baseert zich in zijn berichtgeving op 'bronnen'. De politie bevestigt alleen dat 'een 22-jarige man uit Utrecht is aangehouden' en zijn huis is doorzocht. Zondag vierde Ihattaren overigens zijn 21ste verjaardag. Vermoedelijk is er sprake van een vergissing.

De aanhouding zou losstaan van zijn eerdere arrestatie in november. Destijds werd de voetballer opgepakt wegens een bedreiging. 'De verwachting is dat de recente ontwikkelingen zijn profbestaan bij Juventus de komende periode zullen bemoeilijken', meldt de NOS.

Voor Ihattaren is het een nieuw dieptepunt. De spelmaker brak als groot talent door bij PSV en bereikte zelfs de selectie van het Nederlands elftal. Na het overlijden van zijn vader ging het bergafwaarts. In Eindhoven botste hij met trainer Roger Schmidt, waarna hij via de achterdeur naar Juventus vertrok. De Italiaanse topclub verhuurde hem meteen aan Sampdoria, maar daar was Ihattaren al snel spoorloos. Even leek de begenadigde technicus zijn carrière bij Ajax nieuw leven in te blazen. Na een succesvolle voorbereiding verdween hij echter weer uit beeld, met name door strapatsen buiten de lijnen.

Ihattaren moest zich onder meer gedeisd houden vanwege vermeende bedreigingen uit het criminele circuit. Ondertussen ging ook een auto van de aanvallende middenvelder in vlammen op. Ajax maakte daarna bekend dat het niet gebruik zou maken van een optie tot koop. Wesley Sneijder probeerde hem nog bij de hand te nemen, maar Ihattaren bleek de knop niet om te kunnen zetten. In november nam de familie Nouri hem in huis, maar opnieuw bleef sportief herstel uit.

Ihattaren ligt ondertussen nog tot medio 2025 vast bij Juventus.