Lovende woorden voor Van Aanholt: 'Hij is de beste speler bij PSV'

Lovende woorden voor Van Aanholt: 'Hij is de beste speler bij PSV'

13-02-2023 19:10 Laatste update: 19:10
54

Arnold Bruggink is lovend over Patrick van Aanholt. De voormalig speler van onder meer PSV ziet dat de linkervleugelverdediger op zijn plek zit in Eindhoven.

PSV won zaterdagavond met 6-0 van FC Groningen. Volgens Bruggink was Van Aanholt de uitblinker. "Wie het verschil maakt bij PSV, is Patrick van Aanholt", begint hij bij Dit was het Weekend op ESPN. "Dat is het niveau Crystal Palace, maar hij is de beste speler bij PSV. Hoe hij binnenkomt... Het is niet normaal hoe makkelijk hij het hele elftal bij de hand neemt."

Kenneth Perez constateert dat het geen goed teken voor de Eredivisie is, als Van Aanholt, die bij Galatasaray niet zeker was van een basisplek, bij PSV de belangrijkste man is. "Hij is variabel", countert Bruggink. "Hij kan aan de binnenkant spelen, maar ook aan de buitenkant. Fysiek is hij ijzersterk en hij kan lopen. Dat is bewonderenswaardig."

Bruggink benadrukt dat hij het niveau van Van Aanholt vergelijkt met diens voorganger Philipp Max. "Van Aanholt weet, net als Thorgan Hazard, wat er gevraagd wordt. Hij is heel erg op zijn plek, denk ik."