Van denken aan studeren naar miljoenentransfer: 'Wilde dan Geneeskunde gaan doen'

Van denken aan studeren naar miljoenentransfer: 'Wilde dan Geneeskunde gaan doen'

14-02-2023 06:52 Laatste update: 07:19
8

Björn Meijer dacht vorig seizoen nog aan het volgen van een studie Geneeskunde, maar niet veel later maakte hij een miljoenentransfer naar Club Brugge. Daar maakt de linksback mooie dingen mee.

Een jaar geleden, in de winter van 2022, verkaste Meijer voor zes miljoen euro naar Club Brugge. Daar is hij nu een vaste kracht. "Ik had eerder in het seizoen nog over mijn toekomst nagedacht, mocht het niks worden met het voetbal", blikt hij in gesprek met De Telegraaf terug. "In dat geval wilde ik gaan studeren. Geneeskunde."

Zover kwam het dus niet. Meijer is nu onderdeel van de het historische Champions League-seizoen van Club Brugge. De Belgen staan nu in de achtste finales, nadat het onder meer resultaten boekte tegen Atlético Madrid en FC Porto. "Die uitwedstrijd bij Atletico was wel de allermooiste wedstrijd waarin ik ooit heb gespeeld", zegt Meijer overtuigd.

De verdediger was op bezoek in Madrid ook onder de indruk van trainer Diego Simeone. "Zo gepassioneerd als die man langs de zijlijn stond te coachen, ongekend. Ja, natuurlijk heb je dat in de gaten, je moet wel blind zijn om dat niet zien. Ik was er tijdens de wedstrijd niet zo mee bezig. Bij een ingooi, stond hij ineens naast mij. Toen dacht ik wel even: hey, daar zal je hem hebben."