Man City deelt in rechtstreekse titelconfrontatie keiharde dreun uit aan Arsenal

15-02-2023 22:28 Laatste update: 22:41
48

Manchester City is definitief helemaal terug in de titelstrijd. Op bezoek bij koploper Arsenal zegevierde de ploeg van Pep Guardiola in een zinderend duel met 1-3.

Bij City stonden Nathan Aké en Erling Haaland, die afgelopen weekend tegen Aston Villa nog uitviel, in de basis. In de openingsfase lag het tempo gigantisch hoog, al resulteerde dat nog niet in grote kansen. Na ruim twintig minuten was Arsenal dicht bij de openingstreffer via Eddie Nketiah. De spits kreeg de bal op een presenteerblaadje van Oleksandr Zinchenko, maar kreeg de bal niet op doel.

Twee minuten later pakten de bezoekers de leiding. Takehiro Tomiyaso wilde de bal onder druk van Jack Grealish terugspelen, maar zag niet dat Kevin De Bruyne was doorgelopen. De Belg kon de bal overnemen en lobte hem heerlijk over doelman Aaron Ramsdale heen. Nog voor rust kwam Arsenal langszij. City-keeper Ederson haalde Nketiah naar de grond, waarna de arbiter van dienst naar de stip wees.

De gegeven strafschop was dubieus, maar de VAR besloot ook na protesten van City-kant niet in te grijpen. Bukayo Saka bleef van elf meter koel en schoof de bal achter Ederson. In de zevende minuut van de extra tijd kwamen The Gunners goed weg, nadat Aké de lat raakte. Aan het begin van het tweede bedrijf dacht City een strafschop te krijgen, na een overtreding van Gabriel op Haaland. De Noor stond echter buitenspel, waardoor de VAR ingreep.

Het duel leek af te stevenen op een remise, tot Grealish in de slotfase na een aanval via Haaland en Ilkay Gündogan binnenschoof en het uitpubliek in extase bracht. Niet veel later viel de genadeklap van de rechtervoet van Haaland, die op aangeven van De Bruyne overtuigend raak schoot.

City komt door de overwinning in puntenaantal gelijk met Arsenal (51). Op doelsaldo staan The Citizens bovenaan, al heeft de ploeg van Mikel Arteta een wedstrijd minder gespeeld. Manchester United, dat derde staat, heeft 46 punten.