Ajax treft 'klein boefje': 'Hij speelde dan nog even een balletje door mijn benen'

Ajax treft 'klein boefje': 'Hij speelde dan nog even een balletje door mijn benen'

16-02-2023 16:14 Laatste update: 16:58
37

Heini Otto en Fred Grim halen herinnerringen op aan Sheraldo Becker, voorafgaand aan het Europa League-treffen tussen Ajax en Union Berlin. Eerstgenoemde zag dat de aanvaller 'een boefje' was in de Amsterdamse jeugd, terwijl Grim vooral praat over de snelheid van Becker.

Becker doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax, maar speelde uiteindelijk geen duel in de hoofdmacht. Via een PEC Zwolle (huur) en ADO Den Haag kwam hij bij Union terecht. Daar is de geboren Amsterdammer een dragende kracht. "Het was een klein 'boefie'", blikt Otto terug in gesprek met de clubkanalen. Otto was toen trainer van de B2 van Ajax.

Wedden

Meer odds

"Als ik riep: 'jongens, ballen bij elkaar', dan was hij iemand die nog even een balletje door mijn benen speelde. Ik heb fantastisch met hem kunnen werken. Het was gewoon dollen, geen gekke dingen in de kleedkamer."

Grim ziet dat Becker beter tot zijn recht komt bij teams die compleet anders spelen dan Ajax. "Meer op de reactie. Als je dan spelers hebt die ballen kunnen 'wegsteken' op Becker, dan is hij niet meer te houden. Toch moet je niet vergeten hoe belangrijk de Ajax-opleiding is voor een speler. De dingen die hij in Amsterdam heeft geleerd, heeft hij meegenomen naar zijn andere clubs."