De Graafschap heeft nieuws: trainer Poldervaart is ontslagen uit het ziekenhuis

De Graafschap heeft nieuws: trainer Poldervaart is ontslagen uit het ziekenhuis

23-02-2023 12:21
14

Adrie Poldervaart is ontslagen uit het ziekenhuis. De trainer van De Graafschap lijdt aan het Guillain-Barré Syndroom en werd daardoor voor enkele weken opgenomen. Poldervaart is nog niet hersteld, maar het lijkt erop dat het dieptepunt al is bereikt.

Het Guillain-Barré Syndroom is een ziekte waarbij de spieren in de armen, benen en romp binnen enkele dagen of weken verzwakken. Soms kunnen mensen verlamd raken. Poldervaart liet recent via Hans Kraay junior weten dat hij zich 'ellendig en slecht' voelde. De klachten zijn echter niet verergerd, waardoor de oefenmeester nu weer naar huis mag. In het ziekenhuis kunnen ze niet veel meer voor hem betekenen.

Poldervaart moet zich nu op zijn revalidatie gaan focussen. De Graafschap laat weten dat er een aanvraag voor een revalidatiecentrum in gang is gezet. Het is nog onduidelijk wanneer Poldervaart weer aan de slag kan bij De Superboeren. Op dit moment staat assistent Richard Roelofsen voor de groep.

Via de clubkanalen spreekt Poldervaart nog een keer zijn dankwoord uit aan alle mensen die hem hebben gesteund. "Ik wil graag nogmaals iedereen bedanken voor alle kaarten en geschenken die ik heb mogen ontvangen. Dat sterkt mij enorm en geeft mij veel energie om het revalidatieproces aan te vangen!"