'PSV heeft goed nieuws voor Silva en Sangaré, minder nieuws voor Obispo en Teze'

'PSV heeft goed nieuws voor Silva en Sangaré, minder nieuws voor Obispo en Teze'

25-02-2023 10:51
117

Ibrahim Sangaré en Fabio Silva staan vermoedelijk aan de aftrap bij PSV in de belangrijke wedstrijd tegen FC Twente. De Ivoriaan is weer beter nadat hij tegen Sevilla nog te ziek was om te spelen. Silva zou een basisplek hebben afgedwongen na zijn goede invalbeurt in de Europa League, meldt het Algemeen Dagblad.

Onder andere Guus Til zou daardoor het kind van de rekening zijn. De middenvelder was tot twee keer toe de vervanger van Sangaré, waardoor Xavi Simons naar de aanval schoof, maar Til zal nu weer op de bank plaats moeten nemen. Naar alle waarschijnlijkheid is dat ook het geval bij Armando Obispo en Jordan Teze. De twee verdedigers zijn het slachtoffer van het nieuw geboren duo Jarrad Branthwaite en André Ramalho. Ook de goede prestaties van Philipp Mwene hebben voor deze beslissing van Ruud van Nistelrooij gezorgd.

De wedstrijd tegen FC Twente zondag is erg belangrijk voor de Eindhovenaren. Als PSV dit duel verliest, dan blijven ze wel vierde op de ranglijst, maar hebben ze dan evenveel punten als de Tukkers. Mocht PSV winnen dan lopen ze sowieso uit op FC Twente en kunnen ze bij een verlies of gelijkspel van AZ tegen Cambuur ook nog eens derde worden.