Ontevreden aanklager gaat in beroep tegen geseponeerde rode kaart NEC'er Sandler

Ontevreden aanklager gaat in beroep tegen geseponeerde rode kaart NEC'er Sandler

26-02-2023 07:37
75

De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil NEC-verdediger Philippe Sandler alsnog voor één wedstrijd schorsen na aanleiding van zijn rode kaart in het bekerduel met Feyenoord op 8 februari. Het orgaan gaat in hoger beroep nadat de tuchtcommissie de rode prent eerder seponeerde.

Sandler kreeg in de absolute slotfase van het spectaculaire duel tussen Feyenoord en NEC (4-4, verlies na strafschoppen) een rode kaart. De centrale verdediger haalde destijds een schot van Ezequiel Bullaude met zijn arm van de doellijn. De aanklager betaald voetbal mikte vervolgens op een schorsing van één wedstrijd, maar de rode kaart werd uiteindelijk geseponeerd door de tuchtcommissie.

Tot onvrede van de aanklager, die het daar niet bij laat zitten en besloten heeft in beroep te gaan tegen de vrijspraak Sandler. Dat meldt De Gelderlander. De kans bestaat nu dat de voormalig speler van Manchester City alsnog geschorst wordt. Zaterdagavond stond hij nog in de basis, toen de Nijmegenaren in eigen huis met 3-0 wonnen van FC Volendam.