Koeman verbaasd door stoppen van De Jong bij Oranje: 'Ik was enigszins verrast'

Koeman verbaasd door stoppen van De Jong bij Oranje: 'Ik was enigszins verrast'

03-03-2023 12:32 Laatste update: 15:56
52

Het afscheid van Luuk de Jong als international van Oranje kwam als een enorme verrassing binnen de KNVB. De topschutter kondigde vrijdag zijn vertrek aan, zodat hij de volledige focus op zijn ploeg PSV kon houden.

"Ik was enigszins verrast toen De Jong mij donderdag belde met het nieuws dat hij niet langer beschikbaar was voor het Nederlands elftal", was de reactie van bondscoach Ronald Koeman na het nieuws. "Maar ik heb begrip voor zijn uitleg dat hij zich honderd procent wil concentreren op PSV. We gaan hem missen. Zowel in het veld, als buiten de lijnen." Koeman maakt vrijdag ook zijn voorselectie bekend voor de wedstrijden tegen Gibraltar en Frankrijk.

Wedden

Meer odds

Voor De Jong zelf is het een weloverwogen beslissing om het Nederlands elftal voortaan links te laten liggen. "Het was altijd een eer voor mij deel uit te maken van het Nederlands elftal. Maar voor mij voelt dit nu als het juiste moment om deze beslissing te nemen, omdat Nederland deze maand aan een nieuwe kwalificatiereeks voor het EK begint. Ik wil me de komende jaren volledig kunnen focussen op PSV." Nederland speelt op 24 maart uit tegen Frankrijk en op 27 maart thuis tegen Gibraltar in het kader van de EK-kwalificatie.