Timber laatste weken weer 'de oude': 'Is ook niet heel gek denk ik'

Timber laatste weken weer 'de oude': 'Is ook niet heel gek denk ik'

05-03-2023 23:52
16

Jurriën Timber heeft het gevoel dat hij zijn mindere periode bij Ajax achter zich heeft gelaten. De centrumverdediger van de Amsterdammers speelde tegen NEC weer met meer bravoure en dook ook zoals vanouds regelmatig op in het strafschopgebied.

"Ik ben het ermee eens dat ik dit seizoen een paar mindere wedstrijden heb gespeeld", vertelde Timber na afloop van de wedstrijd tegen NEC bij ESPN. "Wat ook niet heel gek is, denk ik. Het belangrijkste is hoe je eruit komt en dat je steeds beter blijft worden. Dat groeien gaat wel weer goed de afgelopen weken." Timber speelde dit seizoen al 35 wedstrijden voor Ajax.

Wedden

Meer odds

Timber liet ook weer een paar keer zien dat hij aanvallend een steentje bij kon dragen. De verdediger kreeg vaak de mogelijkheid om mee naar voren te gaan, omdat Edson Álvarez zijn plek dan even kon overnemen. "Ik ben voor mijn gevoel best vaak in het vijandelijke strafschopgebied geweest, ja. Ik had best wel wat ruimte om door te dribbelen. Het werd nog gevaarlijk ook, dus het is jammer dat ik niet heb gescoord. Maar het werd wel gevaarlijk, dus dat is belangrijk."

Ajax zit ook in een strijd om de landstitel met aartsrivaal Feyenoord, de club waar zijn broer Quinten speelt. Zij wonnen zaterdag van FC Groningen mede door een dubieuze rode kaart. Timber zag de wedstrijd ook en heeft een mening over de arbitrage. "Bij de rode kaart dacht ik: foutje. Dat hoort erbij in topsport. Ik vond het geen tweede geel, nee, dat is duidelijk. Dan weet je dat het lastig wordt voor Groningen. Feyenoord heeft 'm knap nog over de streep getrokken."