'Vind Cillessen nog steeds naar mannetje, maar is nu mijn eerste Oranje-keeper'

'Vind Cillessen nog steeds naar mannetje, maar is nu mijn eerste Oranje-keeper'

06-03-2023 09:22
97

Als Rafael van der Vaart het voor het zeggen had bij het Nederlands elftal, zou hij Jasper Cillessen onder de lat zetten. De voormalig Oranje-international noemde Cillessen eerder nog 'een naar mannetje', maar erkent dat de doelman bezig is aan een sterk seizoen.

Nu Ronald Koeman de nieuwe bondscoach van Oranje is, is het de vraag wie nu de eerste keeper is. Cillessen behoort samen met de geblesseerde Andries Noppert, Mark Flekken, Bart Verbruggen en Kjell Scherpen tot de voorselectie. "Ik vind ook dat Cillessen een geweldig seizoen speelt", begint Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Ik heb hem een naar mannetje genoemd en dat vind ik nog steeds, maar hij keept wel heel erg goed."

"Als ik even snel aan Oranje denk: Noppert is geblesseerd en normaal zou ik voor Bijlow kiezen, maar wat is er met hem aan de hand? Hij is altijd geblesseerd, wat is dat? Het is wel opvallend dat er altijd iets is. Dus daardoor is Cillessen op dit moment mijn eerste keeper", is het eindoordeel van Van der Vaart.