'Heb staf van Oranje nog niet gesproken, weet ook nog niet zo goed hoe het werkt'

'Heb staf van Oranje nog niet gesproken, weet ook nog niet zo goed hoe het werkt'

6 maart - 13:13
26

Bart Verbruggen heeft voor het eerst gereageerd op zijn plekje in de voorselectie van Oranje. De goalie was niet geheel verrast, maar dat maakt zijn blijdschap niet minder. Verbruggen had nog geen contact met de staf van Oranje.

Verbruggen maakt dit seizoen naam bij RSC Anderlecht. Dat is dus ook niet onopgemerkt gebleven bij bondscoach Ronald Koeman. "Ik heb er wel altijd van gedroomd om erbij te komen", zegt Verbruggen in gesprek met de NOS. "Als je dan gaat spelen bij Anderlecht en goede resultaten haalt, dan weet je hoe het werkt. Vroeg of laat kom je dan misschien in aanmerking. Ik ben dus niet volledig verbaasd, maar misschien wel een klein beetje over de timing."

"Je wist dat er een aantal blessures waren, dus ik zou liegen als ik zeg dat ik rond 13.00 uur, toen de selectie bekend gemaakt zou worden, niet vaak de internetpagina refreshte", gaat Verbruggen verder. "Toen zag ik mijn naam ertussen staan, dat maakte me superblij en trots. Als kleine jongen droom je van het Nederlands elftal, dus dit is een goede stap in die richting. Ik ga mijn uiterste best doen om ze te overtuigen daar in Zeist."

De oud-doelman van NAC Breda kreeg nog geen belletje van Koeman of keeperstrainer Patrick Lodewijks. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze nog niet gesproken heb. Misschien doen ze dat ook wel omdat we kort op de wedstrijd zaten. Maar ja, dit is ook mijn eerste keer. Ik weet ook allemaal niet zo goed hoe het werkt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie