Advocaat ziet keuze geen succes brengen: 'Interesseert me geen bal'

Advocaat ziet keuze geen succes brengen: 'Interesseert me geen bal'

07-03-2023 07:56
30

De keuze van Dick Advocaat om spelers te sparen in het bekerduel met PSV sorteerde niet het gewenste effect. De Kleine Generaal leed maandag tegen Heracles Almelo zijn eerste competitienederlaag van 2023, maar trekt zich niets aan van de kritiek.

Advocaat erkent dat ADO weinig te vertellen had tegen Heracles, dat met 0-3 won. "Heracles speelde een uitstekende wedstrijd. Bij ons waren te veel mensen niet in vorm, dan krijg je het heel moeilijk. We weten dat Heracles en PEC Zwolle de twee ploegen zijn met spelers van Eredivisie-niveau. Wij niet, maar met veel inzet kunnen we dat compenseren. Dan kunnen we ver komen. Dat hadden we vandaag niet", vertelt hij bij ESPN.

"De tegenstander speelt makkelijker dan wij, bij ons gaat het veel op kracht. Als de tegenstander iets beter voetbalt, dan krijg je problemen", vervolgt Advocaat, die positief blijft. "We hoeven de boel niet naar beneden te halen. We waren al verbaasd dat we in deze periode zo ver waren gekomen. Dan had je het natuurlijk ook moeten pakken, maar oké: er zitten nog meer goede ploegen in de competitie. We moeten verder."

De Haagse fans balen dat Advocaat tevergeefs spelers spaarde tegen PSV in de kwartfinale van de KNVB Beker. Liefst zeven basisklanten namen op de bank plaats. "Dat interesseert me geen bal", reageert de ervaren oefenmeester.

"We hebben geen ploeg waarmee we kunnen zeggen dat we iedereen van de mat spelen. Als we een beetje de vorm hebben, kunnen we lastig zijn en punten pakken. Dat hebben we tot nu toe bewezen. Het vertrouwen dat we de play-offs kunnen halen, is er nog", besluit Advocaat.