Geëmotioneerde Weghorst maakt indruk in Engeland: 'We zijn allemaal blij voor hem'

Geëmotioneerde Weghorst maakt indruk in Engeland: 'We zijn allemaal blij voor hem'

10-03-2023 07:38
54

Wout Weghorst heeft zijn eerste goal op Old Trafford te pakken en dat mocht iedereen weten. Marcus Rashford benadrukt blij te zijn voor zijn Manchester United-ploeggenoot, terwijl ook clubiconen hun zegje doen over de uitbundigende manier van juichen van de Nederlander.

Weghorst maakte er geen geheim van met smart te wachten op zijn eerste doelpunt in The Theatre of Dreams. In het Europa League-duel met Real Betis (4-1) tekende hij acht minuten voor tijd voor het slotakkoord. "Als spits wil je gewoon scoren", staat Rashford zijn partner in de United-voorhoede bij in gesprek met BT Sports. "Wout werkt hard en doet veel dingen goed, maar uiteindelijk wil hij gewoon scoren. We zijn allemaal blij voor hem."

Wedden

Meer odds

Op 25 januari tekende Weghorst voor zijn eerste United-goal, maar sindsdien stond hij droog. "Die zag er wel een beetje blij uit", zegt Paul Scholes met veel gevoel voor understatement bij dezelfde zender. "Hier was hij heel erg naar op zoek, ja. Iedereen bij de club is blij voor hem, dat kon je zien. Hij werkt hard en vaak zien mensen dat niet. Je ziet dat de spelers om hem heen hem waarderen."

Scholes krijgt bijval van Owen Hargreaves. "Het team draait sinds hij er is. Marcus Rashford en Bruno Fernandes krijgen vaak de aandacht, net als Antony, maar hij werkt zich kapot voor de rest. Hij loopt, hij zet dingen in gang."