Promes bereikt mijlpaal en is topscorer door hoofdrol te grijpen bij Spartak

11-03-2023 16:55
106

Quincy Promes is nu gedeeld topscorer van de Russische competitie, nadat hij Spartak Moskou aan een overwinning heeft geholpen. De aanvaller was twee keer trefzeker, waardoor de teller nu staat op veertien competitieduels dit seizoen.

Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van twee jaar tegen Promes voor zware mishandeling. Over een kleine week volgt de uitspraak van de rechtbank. Ondertussen is de geboren Amsterdammer nog altijd zeker van een basisplek bij Spartak. Tegen promovendus Fakel Voronezh vertolkte Promes een hoofdrol in de eerste helft.

Na een kleine twintig minuten spelen was de Oranje-international scherp, toen doelman een Spartak-schot belabberd verwerkte. Promes kon uit de rebound scoren: 1-0. Het was zijn honderdste goal in dienst van Spartak. Vlak voor rust was het weer raak voor de buitenspeler. Promes speelde twee verdedigers van Fakel Voronezh uit en rondde daarna af. In de minuten die volgde kwam de opponent van Spartak razendsnel langszij, maar uiteindelijk won de thuisploeg met 3-2.

Door zijn goals is Promes nu samen met Vladimir Pisarskiy en Malcom topscorer van de Russische competitie. Daarnaast loopt Spartak weer wat in op koploper Zenit, dat nog een duel tegoed heeft.