Feyenoord worstelt opnieuw, maar wint toch en gaat als koploper naar Amsterdam

Feyenoord worstelt opnieuw, maar wint toch en gaat als koploper naar Amsterdam

12-03-2023 21:53 Laatste update: 22:15
421

Feyenoord gaat volgende week als koploper op bezoek bij Ajax. Met pijn en moeite wist het laagvlieger FC Volendam van zich af te schudden: 2-1.

Zoals wel vaker dit seizoen had Feyenoord moeite met het maken van doelpunten en dat was dus tegen Volendam niet anders. Sterker nog, het waren de bezoekers die De Kuip al vroeg in de wedstrijd stil kregen. Een inschattingsfout van David Hancko werd uiteindelijk afgestraft door Daryl van Mieghem, die een steekpass van Henk Veerman verzilverde.

Dat was zeker niet de enige mogelijkheid die Volendam in Rotterdam kreeg. Want waar het Feyenoord maar moeilijk lukte om tot uitgespeelde kansen te komen, kreeg Het Andere Oranje kansen op meer. Toch was het overwicht voor Feyenoord, hoewel levensgrote kansen uitbleven. Daarvoor ging het voorin allemaal een tikkeltje te traag. Veel verder dan een mislukt schot van Santiago Giménez kwam Feyenoord niet. Het gejoel vanaf de tribunes bij het rustsignaal was veelzeggend.

De gelijkmaker van Giménez viel kort na rust alsnog: de Mexicaanse spits tikte een voorzet van Lutsharel Geertruida van dichtbij binnen. Vaak is een gelijkmaker wat Feyenoord in moeizame wedstrijden nodig heeft om over een bepaalde drempel te komen, maar dat was tegen Volendam niet het geval. De Rotterdammers zakten weer terug en ontsnapten aan de 1-2 van Veerman, die oog-in-oog met Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther miste nadat Mats Wieffer de fout inging.

Daarna was er maar één ploeg die de dienst uitmaakte en dat was Feyenoord. Sebastian Szymanski, één van de drie invallers, had de 2-1 voor het inschieten, maar miste, maar daarna was het alsnog raak toen Damon Mirani de bal in eigen doel werkte. De opluchting van de Feyenoord-supporters was veelzeggend. Veel meer kansen op de beslissing kreeg de thuisploeg daarna niet.

Feyenoord is in ieder geval nog zeven dagen koploper. Volgende week speelt het in Amsterdam tegen nummer twee Ajax.