'Toen Kerkez bij AZ kwam dacht iedereen: wat is dit voor gek, joh?'

'Toen Kerkez bij AZ kwam dacht iedereen: wat is dit voor gek, joh?'

14-03-2023 10:54
24

Khalid Boulahrouz is bijzonder lovend over AZ-trainer Pascal Jansen. De voormalig Oranje-international stelt dat de oefenmeester een enorm arbeidsethos heeft en daarmee impact maakt.

"Hij is een hele rustige trainer. Niet iemand die zichzelf in de schijnwerpers zet of op complimenten aast", vertelt Boulahrouz, die tot vorige zomer bij AZ werkzaam was, bij Rondo op Ziggo Sport. "Hij werkt superhard, echt gekkenwerk. Dag in dag uit van een uurtje of 8.00 uur tot 18.00 uur." Van Basten ziet een vergelijking met Manchester United-manager Erik ten Hag. "Heel professioneel."

Boulahrouz noemt het 'bijna obsessed met het spelletje'. "Wat een enorme kracht van Jansen is, is dat hij bepaalde druk bij zijn spelers weghaalt." Ook op individueel niveau pakt de AZ-trainer zijn spelers waar nodig aan, weet de oud-verdediger. "Toen Kerkez kwam, dacht iedereen: wat is dit voor gek, joh? Een portie ADHD, slidings... Hij trapte iedere week iemand naar de dokter toe. Jansen trapte op de rem. Hij mocht geen slidings meer maken."