Opvallend nieuws The Sun: AZ-voorzitter wil Huddersfield Town kopen

Opvallend nieuws The Sun: AZ-voorzitter wil Huddersfield Town kopen

14-03-2023 17:01 Laatste update: 18:47
38

Opvallend nieuws van The Sun: AZ-bestuurder René Neelissen zou overwegen om Huddersfield Town over te nemen. Neelissen is momenteel voorzitter van de raad van commissarissen van de Alkmaarders en directeur bij familiebedrijf Nelson Schoenen.

Neelissen is al sinds 2010 betrokken bij AZ. Volgens The Sun heeft hij nu ook zijn pijlen gericht op Huddersfield, dat koortsachtig zoekt naar een nieuwe eigenaar. De Nederlander onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de Championship-club over te nemen, klinkt het. De boulevardkrant spreekt wel van een 'gecompliceerde deal'. Meerdere partijen tonen interesse, maar kunnen niet voldoen aan de vraagprijs.

Neelissen zou nu concurreren met een groep Amerikanen. Mogelijk laat Huddersfield zich failliet verklaren, zodat één van de kopers met een schone lei kan beginnen. Het kan de club wel een puntenstraf van twaalf punten opleveren, waarmee degradatie naar het derde niveau in Engeland zo goed als vast komt te staan. The Terriers staan momenteel 23e en zes punten onder de rode streep.

Huddersfield degradeerde in het seizoen 2018/2019 uit de Premier League, waarna het mede door de financiële perikelen hard bergafwaarts ging.