'Of Feyenoord een miljoen of dertig à veertig kan verdienen aan Wieffer? Minimaal'

'Of Feyenoord een miljoen of dertig à veertig kan verdienen aan Wieffer? Minimaal'

15-03-2023 10:17
144

Theo ten Caat denkt dat Feyenoord over twee of drie jaar flink kan gaan cashen door Mats Wieffer. De voormalig jeugdtrainer van de middenvelder voorspelt een mooie toekomst voor zijn pupil. Een overstap naar Bayern München ziet Ten Caat bijvoorbeeld wel zitten voor Wieffer.

Bij Jong FC Twente was Ten Caat de trainer van Wieffer. In gesprek met ESPN krijgt de voormalig jeugdtrainer de vraag waar het plafond van de Feyenoord-revelatie ligt. "Als je me nu op de man af vraagt, waar zijn plafond ligt... Hij is binnen twee jaar van de beloften van FC Twente naar de voorselectie van het Nederlands elftal gegaan. Als hij die lijn door kan trekken, is hij binnen twee of drie jaar weg bij Feyenoord. Misschien nog wel eerder."

"Dan speelt hij op internationaal niveau, misschien wel Champions League", gaat een overtuigde Ten Caat verder. "Ik denk dat hij heel goed zou passen bij Bayern München, hij heeft heel veel kwaliteiten voor de Duitse Bundesliga. Schalke zat ook twee of drie jaar achter hem aan. Of hij dan voor een miljoen of dertig à veertig kan gaan? Ja, minimaal."

Afgelopen zomer pikte Feyenoord Wieffer nog voor een paar ton op bij Excelsior. Na een aantal maanden is de controleur uitgegroeid tot een vaste waarde in het elftal van de Rotterdammers.