Álvarez transformeert Ajax: 'Die vechtersmentaliteit heb ik hier even gemist'

Álvarez transformeert Ajax: 'Die vechtersmentaliteit heb ik hier even gemist'

17 maart - 12:56
41

Edson Álvarez wordt niet meer nerveus van beladen wedstrijden, zoals de Klassieker. De Mexicaan heeft verhitte derby's meegemaakt in Mexico, waar hij ook zijn mentaliteit vandaan heeft gehaald. Dit vertelt de Ajax-speler aan het Algemeen Dagblad.

Álvarez deelt mee hoe zijn eerste ervaring was in de klassieker tussen Chivas en América. "Één van mijn eerste grote wedstrijden was tegen Chivas. Ik was achttien en best nerveus, maar had ook zoveel zelfvertrouwen. De Klassieker hier is prachtig, maar in Mexico is het nog veel groter. In Mexico City wonen alleen al 24 miljoen mensen. Daar geven fans van andere clubs ook om de Klassieker. De busrit is bijvoorbeeld veel heftiger. Als ik nu in de catacomben sta, ben ik vol vertrouwen en geniet ik. Zo van: Ik ben er klaar voor. Kom maar op", aldus de Ajax-middenvelder.

De instelling van Álvarez heeft hem ook ver gebracht. De middenvelder ziet de invloed die dit heeft op zijn teamgenoten. "In mijn eerste jaar moest ik leren hoe voetbal hier wordt gespeeld, maar mijn mentaliteit was die van een winnaar. De afgelopen jaren voelden we ons, door Lisandro Mártinez, Nicolás Tagliafico en Antony ook onverslaanbaar. We dachten: niemand kan tegen ons scoren, laat staan winnen. Ik denk dat iemand als Jurriën Timber door ons ook agressiever is geworden. Die vechtersmentaliteit, van na een tegengoal meteen weer pushen en wedstrijden draaien, heb ik even gemist hier", vertelt de controleur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie