Europa League-loting: Feyenoord kan revanche nemen, Ten Hag tegen Sevilla

Europa League-loting: Feyenoord kan revanche nemen, Ten Hag tegen Sevilla

17 maart - 13:13 Laatste update: 13:44
162

Feyenoord weet waar het aan toe is in de kwartfinales van de Europa League. De Rotterdammers moeten met AS Roma uitvechten wie er naar de laatste vier gaat. Het wordt een herhaling van de Conference League-finale van vorig seizoen.

De loting werd vrijdagmiddag verricht in Nyon. Feyenoord rekende in de achtste finales af met Shakhtar Donetsk, door na een 1-1 gelijkspel in Warschau in de eigen Kuip imponerend te zegevieren (7-1). Op 13 en 20 april wordt bepaald wie er naar de halve finales van de Europa League gaan. Deze worden gespeeld op 11 en 18 mei, terwijl de finale op 31 mei in Boedapest is.

Voor het zover is, moet Feyenoord eerst zien af te rekenen met AS Roma, de nummer vijf van de Serie A. Het Manchester United van Erik ten Hag treft bij de laatste acht Sevilla, dat in de tussenronde PSV uitschakelde.

Er is ook al doorgeloot voor de halve finales. Als Feyenoord afrekent met de ploeg van José Mourinho, nemen de Rotterdammers het op tegen de winnaar van Leverkusen - Union Sint-Gillis. Feyenoord kent geen thuisvoordeel in de finale. Mocht de ploeg van Slot op 31 mei in Boedapest staan, wordt Feyenoord aangemerkt als uitspelende ploeg.

De volledige Europa League-loting voor de kwartfinales:
Manchester United - Sevilla
Juventus - Sporting CP
Bayer Leverkusen - Union Sint-Gillis
Feyenoord - AS Roma

De mogelijke halve finales van de Europa League
Juventus/Sporting CP - Manchester United/Sevilla
Feyenoord/AS Roma - Bayer Leverkusen/Union Sint-Gillis

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie