Utrecht-eigenaar Van Seumeren biedt excuses aan, 'frontale botsing met Klaiber'

Utrecht-eigenaar Van Seumeren biedt excuses aan, 'frontale botsing met Klaiber'

19 maart - 17:22 Laatste update: 17:28
42

Frans van Seumeren heeft zijn excuses aangeboden voor zijn woede-uitbarsting na de nederlaag van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles (1-2). In de kleedkamer zou het zelfs fysiek zijn geworden met Sean Klaiber.

Van Seumeren meldde zich zondagochtend op het trainingscomplex van Utrecht, waar de spelers een straftraining hadden. De clubeigenaar is niet trots op zijn scheldkanonnade. "Het leek me verstandig mijn gezicht even te laten zien. Ik heb mijn excuses aangeboden", verklaart hij aan Voetbal International. "Ik heb zaterdagavond uit emotie gehandeld."

'Meerdere bronnen' bevestigen aan De Telegraaf dat het in de kleedkamer zelfs even fysiek werd richting Klaiber, die niet ingreep in de aanloop naar de winnende goal van Go Ahead. Meerdere spelers zouden Van Seumeren hebben moeten weghalen bij de rechtsback.

De volgende ochtend had Van Seumeren spijt van zijn woede-uitbarsting. "Ik begrijp nu ook wel dat het intimiderend kan zijn. Dan komt de grote baas zomaar de kleedkamer binnengelopen. Dat kan onwennig aanvoelen. Dat heb ik natuurlijk niet gewild. In die vijftien jaar is het pas de tweede keer dat het is gebeurd. Maar ik had het niet moeten doen." In een persoonlijk gesprek zou ook de vrede met Klaiber weer zijn gesloten.

Van Seumeren blijft hoe dan ook bezorgd over het sportieve verval van FC Utrecht, dat na de bekerblamage tegen Spakenburg de weg kwijt is. "De vraag is: hoe draaien we dit om? Alles draait nu om de play-offs. Ik heb er nog steeds vertrouwen dat we met deze groep de play-offs halen en strijden voor Europees voetbal."