Politiechef duidelijk: 'Dan ook geen Rome-fans in Rotterdam is logisch'

Politiechef duidelijk: 'Dan ook geen Rome-fans in Rotterdam is logisch'

23-03-2023 19:14
115

Het is nog niet duidelijk of er Feyenoord-fans welkom zijn bij de uitwedstrijd tegen AS Roma in de Europa League. Mocht de Rotterdamse aanhang geen kaartjes krijgen voor het duel in het Stadio Olimpico, dan is het 'logisch' dat er ook geen uitfans in De Kuip zijn. Dat stelt politiechef Frank Paauw.

De burgemeester van Rome Roberto Gualtieri waarschuwde al dat hij geen Feyenoord-fans in zijn stad wil. Hij heeft daarom een verzoek tot een verbod op uitsupporters ingediend voor 20 april. Reden zijn de ongeregeldheden uit 2015, toen Nederlandse hooligans de beroemde Barcaccia-fontein beschadigden.

Paauw is duidelijk over het Romeinse standpunt. "Ik kan mij voorstellen dat als Feyenoord-supporters niet welkom zijn in Rome, het logisch is om ook geen Rome-supporters naar Rotterdam te laten komen", zegt hij in De Telegraaf.

Feyenoord kan de fans ondertussen nog geen duidelijkheid geven. 'We zijn nog altijd in afwachting van nieuws uit Rome over het beschikbaar stellen van wedstrijdkaarten aan onze supporters', klinkt het tegenover 1908.nl. 'Als we de beschikking krijgen over kaarten, dan nemen we deze met zekerheid af. Wordt hopelijk spoedig vervolgd...'

Feyenoord speelt op 13 april in eigen huis de eerste wedstrijd tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De return in Rome is een week later.