Tadic blijft ondanks alles strijdbaar: 'Dit is voor ons ook allemaal ongelofelijk'

Tadic blijft ondanks alles strijdbaar: 'Dit is voor ons ook allemaal ongelofelijk'

24-03-2023 12:35
58

Dusan Tadic is enorm gemotiveerd om met zijn thuisland Servië het EK weer eens te halen. Vrijdag is de eerste wedstrijd van de kwalificatie tegen Litouwen en volgens de aanvoerder van Ajax is het weer tijd dat zijn land op Europees niveau gaat meedoen.

"Het is een schokkend feit", zegt Tadic op een persconferentie voor aanvang van het duel met Litouwen. "Het is voor ons allemaal verschrikkelijk dat we al 24 jaar niet meer op een EK actief zijn geweest. Het is voor ons allemaal ongelooflijk." Servië deed afgelopen editie wel mee aan het WK in Qatar, maar toen kwamen ze in een poule met Brazilië, Kameroen en Zwitserland niet verder dan de groepsfase.

Tadic wil niet meer terugdenken aan dat WK en focust zich nu alleen nog maar op het eindtoernooi in Duitsland in 2024. "We hebben nu de perfecte gelegenheid om het recht te zetten. Laten we gewoon spelen zoals we de laatste tijd hebben gedaan en dan zullen we geen problemen hebben ons te kwalificeren. We willen ons doel bereiken en zullen dat ook doen."