'FC Hollywood' krijgt wind van voren: 'Zou willen dat Salihamidzic ballen had'

'FC Hollywood' krijgt wind van voren: 'Zou willen dat Salihamidzic ballen had'

25-03-2023 14:22
21

De trainerswissel bij Bayern München leidt tot felle kritiek van Mario Basler. De oud-speler van Der Rekordmeister vindt het onbegrijpelijk dat Julian Nagelsmann plaats heeft moeten maken voor Thomas Tüchel.

"Het heeft me totaal verrast. Ik ben verbijsterd", steekt Basler van wal in zijn podcast, geciteerd door Sport1. "Ik weet niet wie er plotseling een kort lontje had, want een paar dagen geleden schaarden ze zich nog duidelijk achter Julian Nagelsmann." Hij opent de aanval op de clubleiding. "Het maakt niet uit wie deze beslissing heeft genomen, een aantal mensen in het bestuur van Bayern moet eens nadenken of ze geschikt zijn voor deze baan."

Volgens de dertigvoudig Duits international moet er iets zijn voorgevallen. "Je bent nog in de strijd om alle prijzen. Je staat tweede in de Bundesliga, maar volgende week speel je de topper tegen Dortmund. Win je die, dan ben je weer koploper. Er moet iets zijn gebeurd. Ik kan het me niet anders voorstellen, want pas een week na een nederlaag afscheid nemen van een trainer... Ik weet het niet. Ik weet het echt niet."

Veel liever had Basler gezien dat Bayern zijn pijlen had gericht op de spelers. "Die zijn medeverantwoordelijk. Ik zou willen dat Hasan Salihamidzic echt ballen had en zegt: Opgepast Leroy Sané! Dit is je laatste kans, als je nog een keer te laat komt kun je een andere club zoeken. Of tegen Serge Gnabry: als je liever Gucci-pakken draagt, ga dan over de catwalk lopen."

Basler noemt het typerend voor 'FC Hollywood' dat Nagelsmann zijn ontslag naar verluidt via de media moest vernemen. "Ik ging ervan uit dat Bayern eindelijk een coach had die hij vijf, zes jaar zou blijven, iemand die een nieuwe succesperiode ging inluiden. Ik duim voor Nagelsmann, want hij is een uitstekende trainer. Misschien kiest hij voor Tottenham Hotspur of Real Madrid."