Blind overtuigd van Oranje-opponent: 'Denk dat ze daar allemaal kunnen voetballen'

Blind overtuigd van Oranje-opponent: 'Denk dat ze daar allemaal kunnen voetballen'

25-03-2023 21:01
23

Danny Blind is onder de indruk van het Kroatische elftal. Hij vindt het 'verbazingwekkend' wat de Nations League-opponent van het Nederlands elftal presteert. Blind ziet maar één zwakkere plek bij de Kroaten.

In de halve finale van de Nations League, die in juni wordt gespeeld in Nederland, staat Oranje tegenover Kroatië. Blind bewondert de halve finalist van het WK in Qatar. "Het is natuurlijk verbazingwekkend, wat zij gepresteerd hebben", begint de voormalig bondscoach en assistent van het Nederlands elftal bij Ziggo Sport. "Het land heeft nog geen vier miljoen inwoners, volgens mij kunnen ze daar allemaal voetballen."

"Als je het middenveld van Kroatië bekijkt, met Brozović, Kovacić en met onze vriend Modrić: daar zit zo veel voetbalvermogen en gogme in", gaat Blind verder. "Het is eigenlijk fantastisch wat die bondscoach (Zlatko Dalić, red.) bereikt heeft, met twee medailles op het WK."

Blind ziet dat vrijwel alles klopt in het Kroatische elftal. "Ze zijn allemaal vaardig, daar staat Kroatië ook om bekend. Het enige wat er misschien nog aan ontbreekt, is een absolute topspits van het niveau dat de middenvelders wel hebben. Kramarić is een aardige spits, maar hij is geen Europese top. Maar laten we Gvardiol ook niet vergeten. Hij is ook jong en een veelbelovend talent. Ze doen daar in Kroatië vrij veel dingen goed, denk ik."