'Aké is echt mijn voorbeeld, hij is ook op zijn zestiende naar Chelsea gegaan'

'Aké is echt mijn voorbeeld, hij is ook op zijn zestiende naar Chelsea gegaan'

27-03-2023 18:14
7

Ian Maatsen is lovend over Nathan Aké. De 21-jarige linkervleugelverdediger wordt dit seizoen door Chelsea uitgeleend aan Burnley en speelde onlangs tegen Manchester City.

In de kwartfinales van de FA Cup was City met 6-0 te sterk voor Burnley. Na afloop maakte Maatsen een praatje met Aké. "Nathan is echt een voorbeeld voor mij. We hebben ook regelmatig contact. Hij is natuurlijk ook op zijn zestiende uit Nederland vertrokken om naar Chelsea te gaan", zegt Maatsen tegen Voetbal International. "Hij vertelt me dan over de stappen die hij heeft gezet in zijn carrière, dat is voor mij heel fijn, dat hij daarvoor open staat en dat ik daar gebruik van kan maken."

Wie ook indruk maakte op Maatsen, was Erling Haaland. "Hij is gewoon een machine", stelt hij. Tegen Burnley maakte de Noor een hattrick, waardoor hij de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen. "Hij liep daar met de wedstrijdbal onder zijn arm, dus ik vroeg hem of ik die niet mocht hebben. Daar moest hij wel om lachen, hij zei: Ik heb er inmiddels zóveel thuis, dat ik echt niet meer weet waar ik ze moet laten. Toch nam hij ook deze mee", lacht Maatsen.