Heitinga legt de bal bij Brobbey: 'Met die wapens moet hij verschil maken'

Heitinga legt de bal bij Brobbey: 'Met die wapens moet hij verschil maken'

29-03-2023 13:28
70

John Heitinga stelt dat het aan Brian Brobbey is om een basisplaats te veroveren bij Ajax. De 21-jarige spits speelt ook onder de interim-trainer tweede viool in de Johan Cruijff Arena.

Heitinga probeert Brobbey uit te dagen. "Als hij erin komt als invaller, of we nou voorstaan of achterstaan, dan moet het in principe een win-winsituatie zijn", zegt de oud-international bij Ajax TV. "Met de wapens die heeft, moet Brian in principe altijd het verschil kunnen maken. Uiteindelijk moet hij ervoor zorgen dat hij de slag wint van z'n concurrent. Dat is het mooie van topsport, normaal gesproken heb je bijna elke positie dubbelbezet."

De Amsterdammers betaalden vorige zomer ruim zestien miljoen euro aan RB Leipzig om Brobbey terug te halen. Voorlopig moet sterke spits echter Dusan Tadic voor zich dulden. Heitinga vindt dat de reserverol als motivatie moet dienen voor de Oranje-international. "Dan kan je denken van: ik moet spelen, maar je kan het ook gebruiken als motivatie. Laat het maar zien. Dat geldt voor alle spelers."

Voorlopig geniet Dusan Tadic de voorkeur in de punt van de aanval bij Ajax. "Ik heb aangegeven wat ik denk dat de beste positie voor hem is en voor de ploeg. Ik denk dat Dusan iedereen wel laat zien wat zijn meerwaarde is. Ik heb hem aangegeven: ik heb jou als spits in de Champions League zien spelen. Daar was ik aardig van onder de indruk."