Vitesse nog lang niet uit problemen: degradatiezorgen nemen toe na verlies bij RKC

Vitesse nog lang niet uit problemen: degradatiezorgen nemen toe na verlies bij RKC

01-04-2023 22:53
56

De degradatiezorgen zijn weer wat toegenomen bij Vitesse. Op bezoek bij RKC Waalwijk ging de ploeg van Phillip Cocu met 1-0 onderuit, waardoor de degradatiestreep nu wel erg goed in zicht komt. Vitesse wacht al zeven duels op een overwinning.

Vitesse heeft roerige weken achter de rug. De toekomst van de club was onzeker door het probleem met het GelreDome, maar dat lijkt nu verholpen. Toch is het op sportief gebied nog steeds crisis in Arnhem. RKC is op zijn beurt juist één van de verrassingen van de huidige voetbaljaargang. De Waalwijkers zijn zelfs een serieuze kanshebber op een plekje in de play-offs. Op het veld waren de verschillen echter niet enorm groot. Vitesse kreeg tot de slotfase zelfs iets meer kansen dan de thuisploeg.

Toch kwam RKC na een klein half uur spelen op voorsprong. Mats Seuntjens, die de laatste weken uitblinkt in Waalwijk, bediende Michiel Kramer. De spits rondde daarna koelbloedig af. Na de openingstreffer bleven de verschillen klein. Pelle Clement kreeg in de tweede helft een van de grootste kansen van de wedstrijd namens RKC. Hij wist de bal echter niet de hoek in te sturen met zijn hoofd.

Vitesse zette in de slotfase wel nog even aan, in de jacht op de gelijkmaker. Echt dicht bij de gelijkmaker kwamen de Arnhemmers niet meer, op een schot van Miliano Jonathans na. Vitesse staat daardoor weer achtste op de ranglijst, terwijl Vitesse blijft steken op een teleurstellende veertiende plek. De ploeg die vorig seizoen nog stuntte in de Conference League heeft zelfs evenveel punten als nummer zestien Excelsior, dat samen met FC Emmen wel een resultaat boekte deze zaterdag.