'Lazio gaat zich bij AZ melden voor Karlsson, ook Benfica in de race'

'Lazio gaat zich bij AZ melden voor Karlsson, ook Benfica in de race'

03-04-2023 10:58
28

SS Lazio is tijdens het Conference League-tweeluik met AZ overtuigd geraakt van Jesper Karlsson, schrijft La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse topclub wil de 24-jarige Zweed deze zomer naar Rome halen.

Volgens de roze sportkrant staat Karlsson al langer op de radar van Lazio, maar na vorige maand is de interesse 'exceptioneel' toegenomen. De linksbuiten was één van de uitblinkers bij AZ, dat in de achtste finales van de Conference League afrekende met I Biancocelesti. In het Stadio Olimpico was hij al goed voor twee assists, waarna hij in de thuiswedstrijd helemaal indruk maakte met een fenomenale uithaal.

Lazio-coach Maurizio Sarri wil Karlsson er nu bij hebben als extra optie op de vleugel. Hij moet de concurrentie aangaan met Mattia Zaccagni. La Gazzetta dello Sport vermoedt dat een bedrag van zo'n twintig miljoen euro nodig is om Karlsson los te weken bij AZ. Wel zijn er meerdere kapers op de kust. Ook het Benfica van Roger Schmidt en Fiorentina worden genoemd.

De salariseisen van Karlsson worden niet als struikelblok gezien. Hij krijgt naar verluidt zo'n zeven ton per jaar in Alkmaar. Bij Lazio kan hij een veelvoud gaan verdienen.