Geld mogelijk ook oorzaak van Ajax-decepties: Dat is soms juist het probleem

Geld mogelijk ook oorzaak van Ajax-decepties: "Dat is soms juist het probleem"

05-04-2023 16:45 Laatste update: 18:04
49

Dat Ajax veel geld te besteden heeft, is misschien juist één van oorzaken voor de huidige problemen van de Amsterdammers. Dat stelt Kenneth Perez, die ziet dat het hebben van 'een goed plan' het belangrijkst is.

Feyenoord staat acht punten los op Ajax, waardoor het op koers ligt om kampioen te worden. Dat terwijl beide ploegen afgelopen zomer een grote metamorfose hebben ondergaan en Ajax veel meer uit heeft kunnen geven. "Je kan het ook zo zien met het vervangen van spelers: als je hele goede scouts en mensen hebt die spelers kopen, dan hoeft het geen nadeel te zijn", begint Perez bij Voetbalpraat op ESPN.

Wedden

Meer odds

"Ik snap wel dat je een soort kern wil houden, maar het kan dat je net wat betere spelers koopt, waardoor je net wat beter wordt", zegt Perez, die denkt dat het vele geld van Ajax juist voor moeilijkheden kan zorgen in Amsterdam. "Dat is soms juist het probleem. Ook in Engeland: dan doe je maar wat. Ik heb bijna liever en goed plan en heel veel minder geld. Wat Feyenoord daar mee gedaan heeft, is best bijzonder."