Vitesse strikt Gerbrands: 'Inhoudelijk sterk, schat aan ervaring'

Vitesse strikt Gerbrands: 'Inhoudelijk sterk, schat aan ervaring'

07-04-2023 15:03
51

Vitesse nam onlangs afscheid van Henk Parren (voorzitter Raad van Commissarissen) en Pascal van Wijk (algemeen directeur), maar heeft daar Toon Gerbrands voor teruggekregen. De 65-jarige oud-directeur van PSV en AZ staat de Vitesse-directie bij.

"Met Toon Gerbrands, Bert Roetert en Peter van Bussel (adviseur clubleiding en rvc, red.) beschikken we over een inhoudelijk sterk expertteam, met uiteenlopende specialismen. We kunnen bouwen op enerzijds een schat aan ervaring in voetbal encrisismanagement en anderzijds een groot Vitesse-gevoel en een sterke binding met de Arnhemse regio", zegt interim-directeur Peter Rovers via de Vitesse-kanalen.

"We kunnen er niet omheen dat het lastige tijden zijn, maar gaan volle bak aan de slag om onze situatie op alle fronten te verbeteren en de juiste koers in te zetten. En dat alles doen we uiteraard ook samen met de specialisten binnen de bestaande Vitesse-organisatie, waar altijd keihard gewerkt wordt."

Gerbrands was tot 2014 directielid van AZ, waarna hij acht jaar algemeen directeur van PSV was. Hij werd daarna adviseur van NAC Breda.